Over mij

Sophia Reijne

In een moeilijke periode van mijn leven, waarin ik mij innerlijk bijna compleet vast voelde zitten, ging ik op zoek naar iets of iemand dat/die mij kon helpen. Ik voelde dat ik nu echt hulp nodig had om gevoelens en overtuigingen (kortom ballast uit het verleden) los te laten om verder te kunnen en willen leven op een wijze, die goed voor mij zou zijn. Na een tijd zoeken op internet viel mijn oog op Body Mind Release therapie.

Het sprak me aan dat deze therapie bewezen effectief bleek en al na een week of zes uitstekende resultaten liet zien bij cliënten met ernstige- en uiteenlopende klachten.
Ik zocht een therapeute bij mij in de buurt en kon vrijwel meteen met haar aan de slag.

Natuurlijk had ik gehoopt, dat mijn leven een positieve wending zou nemen en ik mijn levenslust en levenszin weer zou vinden. Doch dat ik me zo Goed en Krachtig zou voelen, zoals ik me na het doen van deze therapie voelde, had ik niet verwacht.
Voordat ik begon met de therapie had ik al besloten, dat ik de opleiding tot Body Mind Release therapie zelf zou gaan volgen, als ik het een goede therapievorm vond. En zodoende zou kunnen doorgeven, hetgeen ikzelf ervaren had. Dus: zo gezegd, zo gedaan.

Op 18 augustus 2020 behaalde ik mijn diploma: “Body Mind Release” therapeute. De opleiding heb ik gevolgd bij Hans de Waard (ontwikkelaar van deze methodiek).

De 5 cliënten, (proefpersonen), die ik therapie gaf tijdens mijn opleiding, zijn allen heel blij dat ze de therapie gedaan hebben. Ze voelen zich weer krachtig en met levenszin in het leven staan.

Het team

Wij staan voor je klaar

Team Marreine van links naar rechts
Elena (praktische ondersteunende diensten), Sophia (Body Mind Release therapeute), Martijn (praktisch ondersteunende diensten)

Mijn achtergrond

Ik wil je graag iets meer vertellen over mijn achtergrond en hoe ik ben gearriveerd op dit punt in mijn leven, van waaruit ik jou hoop te ondersteunen in deze belangrijke fase in jouw leven.

Ik ben geboren op 12 juni 1965. Mijn vader komt uit het Oosten van het land en was boer. Mijn moeder is een geboren en getogen Amsterdamse en verhuisde op haar dertigste naar het platteland, waar ze maatschappelijk werkster was in een dorp en daar mijn vader ontmoette.

In mijn jeugd woonden we in de provincie Overijssel, Groningen en Noord-Holland. Ik genoot ervan nieuwe mensen, plaatsen en landschappen te leren kennen.

Ik kan wel zeggen, dat ik nu op mijn 55ste pas de stadse en plattelandse invloeden goed heb kunnen integreren in mijn leven en steeds meer tot volle bloei kom, zowel in mijn werk als privé.

Ik behaalde mijn diploma H.B.O inrichtingswerk op Middeloo te Amersfoort in 1987.

Sindsdien heb ik veel werkervaringen opgedaan als groepsleider in de psychiatrie, medische kinderdagverblijven en met mensen met een verstandelijke beperking.

Het volgen van een massage opleiding verbeterde mijn levenskwaliteit een stuk.

Ik heb een aantal keren in mijn leven te kampen gehad met stevige depressies. Door middel van de Body Mind Release therapie heb ik deze voorgoed achter me gelaten.

In 2008 ben ik begonnen met “Ridderspoor”, mijn eigen bedrijf, waar ik begeleiding bij psychosociale problematiek en praktische ondersteuning gaf bij cliënten thuis. Hiervoor heb ik verscheidene cursussen op het coachingsvlak gevolgd en een studie psychopathologie. Ik werkte van die tijd tot 2019 met mensen met autisme, ADHD, een verstandelijke of fysieke beperking, dementerenden of met psychosociale problemen.
Ik heb en had veel plezier in het werken met en voor mensen en vooral toen ik voor mezelf begon ook van de vrijheid die een eigen onderneming met zich meebrengt.

Ik heb jaren in Brazilië geleefd en gewerkt, omdat ik tot mijn 31e getrouwd was met een Braziliaanse man. 
Daarbuiten heb ik een volwassen zoon van een Friese vader.

Ik houd van de zee, van vogels en van werken in de tuin. Van wijn en lekker eten, ik zing graag, ik maak muziek en ik houd van met vrienden bij een vuur zitten.